Veganboost Blog

Haaruitval behandeling; wat je het best kunt doen

bij Anna Rami op Jan 02, 2023

Haaruitval behandeling; wat je het best kunt doen

Haaruitval is normaal. Ieder mens verliest tussen de 50 tot 130 haren per dag. Daarom hoef je niet direct in paniek te raken wanneer je bijvoorbeeld haren in je borstel tegenkomt. Echter, is het wel belangrijk om goed in de gaten te houden dat je niet meer dan 130 haren per dag verliest want dan spreken we van overmatige haaruitval. In dit geval is het erg belangrijk om direct actie te ondernemen. Eerst moet je natuurlijk de oorzaak achterhalen zodat je daarna met de juiste behandeling kunt beginnen.

Wanneer het een vitaminetekort betreft kun je lokale voeding en extra voedingssupplementen gebruiken om de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. De beroemde VeganBoost Hair Vitamins kunnen je hier goed bij helpen! Gaat het om wat anders en heeft het een dieperliggende oorzaak? Dan heb je waarschijnlijk ook een andere behandeling nodig. Er zijn namelijk verschillende soorten haaruitval en ieder soort heeft een andere behandeling nodig. Weet je trouwens dat bepaalde haarvormen ook zorgen voor haaruitval? Aan de haren trekken waardoor haren als het ware er bijna uitgetrokken worden voor een hoge paardenstaart kan dus ook voor haaruitval zorgen.

Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica (AGA) is een bekende aandoening die haaruitval veroorzaakt. Het wordt ten onrechte vaak mannelijke kaalheid genoemd. Dit klopt dus niet, want AGA komt bij zowel mannen als vrouwen voor. AGA wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen en het heft dan vooral te maken met het mannelijke hormoon Dihydrotestosteron (DHT). Mannen kunnen op vroege leeftijd al last krijgen van AGA en het is dan ook vaak te herkennen aan de kale plek op de kruin of de inhammen. Vrouwen daarentegen krijgen er juist op latere leeftijd, vaak rond de menopauze last van en begint hun scheiding flink uit te dunnen.

Alopecia areata

Krijg je plots te maken krijgt met kale plekken ter grootte van een munt? Dan is er een grote kans dat je lijdt aan Alopecia Areata. Deze kale plekken kun je niet alleen op je hoofd, maar soms ook over je hele lichaam vinden. Voor wetenschappers is het nog vrij onduidelijk waar dit vandaan komt en wat de verschillende oorzaken hiervan kunnen zijn, maar na recent onderzoek denken zij dat het te maken heeft met een auto-immuunziekte.

Oppervlakkige injecties

Tegenwoordig zijn er enorm veel behandelingen tegen haaruitval. Een van de meest populaire op het moment is de mesotherapie behandeling. Met plaatselijke injecties kun je op deze manier van buitenaf haaruitval tegengaan. Met een fijne naald worden er kleine gaatjes in je hoofdhuid gemaakt. Op deze manier worden je haarfollikels gestimuleerd en dit is gelukkig vrijwel pijnloos. In de spuit zit een cocktail van vitamines, antioxidanten en hyaluronzuur.

Een veelvoorkomende oorzaak van dunner wordend haar is een slechte doorbloeding in de hoofdhuid. Met een mesotherapie behandeling wordt dit ook gestimuleerd want je haarfollikels worden als het ware gemasseerd. Hierdoor stimuleert het dus ook de groei van nieuwe haren. Door de betere doorbloeding kun je verschillende vormen van haaruitval en kaalheid effectief bestrijden.

Naar de kliniek

Wanneer je meer informatie over de behandelmethode wilt weten kun je altijd een consult bij een kliniek bij jou in de buurt inplannen. In de kliniek zullen ze naar je hoofdhuid en bestaande haren kijken. Zo weten zij ook precies hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. Je kunt er trouwens bij voorbaat al vanuit gaan dat je meerdere behandelingen nodig zult hebben.

Nadelen van een mesotherapie behandeling

Helaas heeft een plaatselijke haaruitval behandeling ook nadelen. Het kan zijn dat je een allergische reactie krijgt van de bestanddelen in de injectievloeistof. Hierdoor kan er uitslag en jeuk ontstaan. Wanneer je zelf al op de hoogte bent van bepaalde allergieën dan is het verstandig om dit bij je eerste consult bij de behandelaar aan te geven. Zo kan zij dit in je persoonlijk behandelplan vermelden.

Verder kunnen de kosten ook een nadeel zijn. Het is een nogal prijzige behandeling en de resultaten van een mesotherapie haaruitval behandeling zijn tijdelijk. Dit betekent dat je het jaarlijks moet herhalen en dit kan flink in de kosten oplopen.

Kun je haaruitval zelf behandelen?

Dit kan zeker. Voor haaruitval en/of nieuwe haargroei kun je soms ook zelf de nodige stappen ondernemen zonder dat je hiervoor een kliniek inschakelt. Zorg er echter wel altijd voor dat je eerst de oorzaken achterhaalt, omdat je natuurlijk wel moet weten waar je haaruitval vandaan komt. Soms heb je namelijk wel deskundig advies nodig. Laat het dus altijd controleren door je huisarts of dermatoloog.

VeganBoost shampoo en conditioner

Zelf haaruitval verminderen kun je doen door gebruik te maken van de juiste producten zoals shampoos en conditioners. VeganBoost heeft sinds kort een nieuwe shampoo en conditioner! Dit zijn momenteel de beste producten op de Nederlandse markt. Het heeft een positief effect op je haren en je zult merken dat haarverlies zal snel afnemen. De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk en helpen niet alleen met natuurlijke haargroei, maar gaan ook roos tegen. Het is eigenlijk voor ieder haarprobleem geschikt en effectief. Het kan in ieder geval geen kwaad om het te gebruiken.

Shampoo tegen haaruitval

Probeer onze shampoo tegen haaruitval. Deze is speciaal geproduceerd om haaruitval tegen te gaan.

VeganBoost Hair Vitamins

Wil je zelf je haaruitval verminderen en wil je zo snel mogelijk het gewenste resultaat bereiken? Dan is het belangrijk om de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo kunnen jouw haren niet alleen herstellen, maar worden deze ook een stuk sterker.

De VeganBoost Hair Vitamins bevatten natuurlijke zoet-, geur- en smaakstoffen. Ook zijn ze glutenvrij en halal.

Tags

Instagram