De Ramadan is een vastenperiode van een maand voor moslims. Tijdens deze periode wordt de eerste boodschap van God aan Mohammed herdacht. Het is de negende maand van de Islamitische kalender, waarin de moslims niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Maar als je niet regelmatig eet en drinkt, en extra bescheiden leeft, heeft dat dan ook een negatieve invloed op je vitamins tijdens de Ramadan?
Hoe reageert je lichaam op het vasten?
Je kunt tijdens de Ramadan flink wat ontgifting- en onwenningsverschijnselen krijgen. Denk aan:
- Vermoeidheid
- Misselijkheid
- Hoofdpijn en minder focus
- Uitdrogingsklachten
- Moodswings
- Veranderingen in de spijsvertering
- Uitgedroogd haar
- Broze nagels
- Doffe huid
- Etc
Let op: dit zijn zaken die kúnnen voorkomen, want sommige mensen hebben juist baat bij het aanpassen van dit levens- en voedingsritme.
Hoe zorg je dat je tijdens de Ramadan voldoende vitamins binnenkrijgt?
Tijdens de Ramadan moet je wel je lichaam en spieren van de noodzakelijke vitamines voorzien. Zorg dat je niet teveel in korte tijd eet, om buikklachten en gewichtsschommelingen te voorkomen. Drink na zonsondergang voldoende water, zodat je niet uitgedroogd raakt.
Neem dagelijks twee gummies per dag, zodat je de nodige vitamines tijdens de Ramadan binnenkrijgt. Een goed moment om deze tot je te nemen is tijdens Sahūr; de eerste maaltijd in de ochtend, voordat het vasten overdag begint.
Door dagelijks tijdens de Ramadan je vitamins in te nemen, zorg je ervoor dat je in goede gezondheid blijft en dat je haar, nagels, botten en huid stevig zijn en blijven stralen.
Ramadan mubarak!