Your cart

Your cart is empty

Wat helpt tegen rimpels? Tips voor een gladde, jeugdige huid! - Veganboost

Wat helpt tegen rimpels? Tips voor een gladde, jeugdige huid!

Rimpels helpen ons er dagelijks aan te herinneren dat de tijd onverbiddelijk doortikt. Veel mensen denken dat er weinig aan te doen is, maar wij zijn hier om te vertellen dat je er wel degelijk wat aan kan doen! De strijd tegen je rimpels is niet verloren. In dit artikel onthullen we je wat helpt tegen rimpels. Pas deze tips vandaag nog toe!

De oorzaken van rimpels

 • Genetische aanleg - helaas erven we onze gevoeligheid voor rimpels van onze ouders.
 • Huidveroudering - hoe ouder je wordt, des te trager de celvernieuwing wordt. De collageenproductie vermindert, waardoor je rimpels krijgt en een slappere huid zichtbaar wordt.
 • Zonlicht - UV-straling is de nummer één vijand van je huid, want het versnelt je verouderingsproces. 
 • Roken - roken vermindert de bloedtoevoer naar de huid, wat rimpels en een grauwe huid veroorzaakt.
 • Suikerrijke voeding - suiker bindt zich aan collageen en elastine, waardoor de huid minder elastisch wordt en rimpels sneller zichtbaar zijn.
 • Stress - chronische stress verhoogt het cortisolniveau, waardoor de huidbarrière wordt aangetast en de rimpels sneller verschijnen.

Wat helpt tegen rimpels? De beste tips:

 1. Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik dagelijks een SPF 30 of hoger en beperk dit niet alleen tot de zomerse dagen. Je moet je élke dag beschermen tegen de zon en zelfs binnen.
 2. Stop met roken. Roken maakt je lichaam en dus ook de huid kapot. Maak vandaag nog de beslissing om te stoppen.
 3. Eet gezond. Eet gevarieerd en eet volop groente, fruit en antioxidanten. Vermijd suikerrijke voeding en bewerkte troep.
 4. Beperk stress. Vind gezonde manieren om stress te verminderen, zoals yoga, meditatie of mindfulness.
 5. Slaap op een zijden kussensloop. Satijn vermindert wrijving en voorkomt rimpels die gevormd worden tijdens het slapen.
 6. Gebruik gummies met biotine. Biotine is een vitamine B die de gezondheid van de huid, haren en nagels bevordert. 

Onze favoriete producten tegen rimpels

Hair Gummies van Veganboost. Deze bevatten een hoge dosis biotine in combinatie met Vitamine C en E. Hierdoor geniet je extra bescherming van binnenuit. Ze bevorderen de gezondheid van huid, haren en nagels. Shop ze hier.

Satin pillowcase van Veganboost. Onze slopen zijn gemaakt van vegan zijde, super zacht voor huid en haar. Verminder huidplooien en rimpels en droom comfortabel! Shop 'm hier, vanaf 24 april 2024!

Dus, wat helpt tegen rimpels? Rimpels zijn op den duur onvermijdelijk, maar met een gezonde lifestyle en de juiste producten, houd je ze zo lang mogelijk op afstand. 

Previous post
Next post