Your cart

Your cart is empty

Wat doet een toner voor je haar? - Veganboost

Wat doet een toner voor je haar?

Bij Veganboost houden we trends nauwlettend in de gaten. Zo hebben we nu gezien dat een toner voor je haar in opmars is. Lezers willen weten wat het is, wat het doet en of het positief voor je haar is. Laten we eens kijken naar: wat doet een toner voor je haar?

Wat is een haartoner?

Een haartoner is een semi-permanente haarbehandeling, die je helpt om van je ongewenste tinten af te komen, terwijl je jouw haarkleur behoudt. Heb je bijvoorbeeld blond haar, maar zie je gele ondertonen? Of heb je geblondeerd, gehighlight of geverfd licht haar, dan is een toner een goed idee. Platina, zilver en pastelkleuren zijn met name gevoelig voor kleurverschillen. Haartoners koop je in de vorm van shampoos, conditioners en behandelingen, dus vraag eens rond bij je kapper of drogisterij.

Hoe werkt een haartoner?

Als je jouw haar verft of bleekt, dan heb je misschien wel eens meegemaakt dat er ongewenste ondertonen doorkomen. Het zijn vaak oranje, gele of zelfs rode tinten die doorbreken. Echt balen als je net een toffe kleuring hebt aangebracht. Een haartoner bevat kleurpigmenten die deze ongewenste tonen neutraliseren door de tegenovergestelde kleur uit het spectrum te gebruiken. Die paarse shampoo's staan recht tegenover wit, dus dat is waarom ze bij blonde kleuringen vaak deze toner toepassen. 

Voordelen van een haartoner

  1. Neutraliseert ongewenste kleuren - maak je haarkleur frisser en verzorgder
  2. Verlengt de levensduur van je kleuring - door regelmatig een toner voor je haar te gebruiken, behoud je de frisheid van je kleuring en doe je er langer mee
  3. Geeft glans en zachtheid - toners bevatten veelal verzorgende ingrediënten, zodat je haar lekker glanzend en zacht wordt
  4. Veelzijdigheid - haartoners zijn er in soorten en maten, dus zoek een formule die past bij jouw haar en kleur. 

Of je nu een koele astint heb of een warme bruine kleur, er is er altijd eentje die bij je past!

Tips voor het gebruiken van een haartoner

  1. Kies de juiste toner
  2. Volg de instructies, zodat je de gewenste resultaten krijgt
  3. Gebruik een toner regelmatig, maar niet té vaak
  4. Hydrateer je haar, zodat je het gezond houdt

Dus, wat doet een toner voor je haar? Het kan een goede aanvulling zijn op je routine, vooral als je kleur verbleekt of niet goed uit de verf komt. Het verlengt de levensduur van je kleuring en helpt je stralend door de dag. 

Wil je binnenkort je haar kleuren maar heb je nog wat extra lengte nodig? Start dan nu met de hair vitamins, dan ga je het najaar in met een volle bos stralend haar!

Previous post
Next post